BLOG

28 Eylül 2019
en iyi nargile kömür çeşitleri

En İyi Nargile Kömürü

En İyi Nargile Kömürleri Hangisidir?

Nargilenin tadını etkileyen ilk faktör kömürdür. Peki, en iyi nargile kömürü hangisidir? İyi bir köz oluşması için hangi kömür gerekir?

Tatta bozukluk, yanma, baş dönmesi gibi bir durum ortaya çıkmaması açısından nargile kömürünün iyi olması gerekiyor. En iyi nargile kömürü hangisidir sorusuna verilen yanıta göre, direkt olarak kömürün çeşidinin belirlenmesi sağlanabilir. Seçilen kömür nargilenin sağlıklı tüketimi açısından önemli olduğundan, doğru bir tercih yapılması önemlidir.

Hangi Nargile Kömürü Daha İyidir?

Nargilede kullanılan çok sayıda kömür vardır. Kullanıma göre, çeşitleri değerlendirmeye göre siz de hangi kömürün daha iyi olacağı yönünde bir fikir sahibi olabilirsiniz. Köz ne kadar kaliteli olursa, nargileden alınan keyif de o kadar çok olacaktır. Peki, hangi nargile kömürü daha iyidir?

Piyasada bulunan ve adını da sıkça duyduğunuz kömür çeşitleri üzerinden yola çıkılıyor. Bakıldığında nargile sektöründe kullanılan kömür çeşidi için sınırsız denebilir. Verilen çeşitler ise son derece kaliteli olan ve nargilenin de içimini kolaylaştıracak olan kömür çeşitleridir.

  • Hindistan Cevizi Ağacı Kömürü: İlk olarak akla gelen kömür çeşidi arasında Hindistan cevizi ağacı kömürü yer alıyor. Bu kömür genel olarak ev kullanıcının en çok tercih ettiği kömür çeşididir. Ev ortamında kullanımının uygun olduğunu söyleyebiliriz. Sebebi ise kolay yanma özelliğinin olmasıdır. Kolayca yanmasının yanı sıra uzun ömürlü kömür çeşitleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca koku da yapmayacaktır. Doğal olduğundan baş ağrısı gibi sorunlara da neden olmayacaktır. Kömüre presleme yöntemi ile şekil verilir. Bu kömürler genel olarak kare şeklinde bulunmaktadır. Hindistan cevizi kömürü genellikle 8 ile 10 dakika arasında bir süre içinde kor halini almaktadır. Yaklaşık bir saat gibi bir de yanma ömrü olacaktır. Bu kömürü yakayım bir saat içeyim, uğraştırmasın diyen kişiler için bu kömür çeşidi önerilir. Kaliteli nargile kömürü çeşitlerinin arasında yerini almaktadır.
  • Meşe Kömürü: Kalitede ikinci sırada yer alacak olan kömür çeşidi ise meşe kömürüdür. Birçok profesyonelin ilk tercihi olan meşe kömürü olacaktır. Meşe kömürü doğaldır ve Hindistan cevizi kömürü gibi yapay bir yapıştırma ile elde edilmez. Direkt olarak üretimi konusunda da doğaldır. Tek zorluğu bu kömürün zor yanmasıdır. Zor yanmasının yanı sıra zor sönecektir. Bu sebeple bu nargile kömürünü sadece profesyonellerin tercih etmesi önerilir. Kaliteli bir meşe kömürü ile nargilenin tadı son derece keyif verici olabilir. Elbette zorluğuna katlanma durumu göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Marabu Ağacı Kömürü (Küba Kömürü): Marabu ağacından elde edilen kömürdür. Doğal odun kömürleri arasında yerini alıyor. Genel olarak nargile kafelerde kullanılan kömür bu kömürdür. Marabu ağacı kömürü, yanma süresine bakıldığında uzundur. Nargile kömürü özellikleri arasında aranan özellik ise direkt olarak anında tercih edilebilir.