BLOG

1 Eylül 2018
sobalı evde kömür tasarrufu

Sobalı Evde Kömür Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Sobalı Evde Kömür Tasarrufu Yapmak İçin Öneriler

Soba ile ısınan kişiler, ısınma malzemesi olarak kömür sobası kullanmaktadır, peki, sobalı evde kömür tasarrufu nasıl yapılır?

Sobada Kömür Tasarrufu

Isınma aracı olarak soba kullanan kişiler sıkça sobalı evde kömür tasarrufu nasıl yapılır sorusunu soruyor. Soruya verilen yanıt üzerinden, siz de evinizde soba kullanmanız durumunda kömürünüzü yıl içinde avantajlı şekilde kullanma fırsatı elde edeceksiniz.

Kaliteli Soba;

Tasarruf yapmak isteyen bir kişi, ilk olarak malzemesinin yanması ve yanıcı özelliğini koruması noktası için kaliteli bir soba kullanmalıdır. Sobanızda kullandığınız kova ya da buna benzer malzemelerin zarar görmemiş olması gerekir. Aynı zamanda sobanızda da deformasyonların olmamasına dikkat etmelisiniz. Sobanızın demir/döküm olması ya da diğer soba seçenekleri arasından olması da yanıcılığı etkiler. Tasarruf etmek için mutlaka en iyi kömür sobasını almaya dikkat etmelisiniz. Döküm kalitesi yüksek olan sobalar ile büyük ölçüde tasarruf sağlandığı kanıtlanmıştır.

Kaliteli Kömür;

Genel olarak Türkiye’de sobalarda kullanılan kömürün taş kömürü olduğunu söyleyebiliriz. Bu kömürün yanıcılık özelliği yeterli olacaktır. Kaliteli kömür kullanımının tasarruf açısından önemli olduğunu bilmelisiniz. Kömürün türünün yanında; nem oranı ve yaşı da önemli. Bu hususların en iyi şekilde sağlanmış olduğu kaliteli kömür sayesinde, direkt olarak tasarruf etmiş olacaksınız. Uzun süre ısı verme, sobanın kapalı olması durumunda yanıcılık özelliğini koruma gibi fırsatlarınız olacaktır. Bunun için mutlaka, kömür seçiminizin de başarılı şekilde gerçekleşmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Ulusoy Madencilik olarak sizlere her daim kuru ve kaliteli kömür sunmayı kendimize amaç edinmiş bulunmaktayız.

Isınmada %50 Oranında Tasarruf;

Kömür kullanarak gerçekleştirdiğiniz ısınma miktarının tasarruflu şekilde olmasını istemeniz olağan. Bunun için kömür ve soba kalitesi dışında dikkat etmeniz gerekenler de var. Evinizin ya da ısınma alanı her neresi olursa olsun, muhafaza edilmiş olmalıdır. Yani ısıyı muhafaza etme oranı ne kadar yüksek olursa, kömür tasarrufunun da o kadar yüksek oranda yapılması sağlanacaktır.  Duvarların izolasyonu, Kapılarda kullanılan malzemelerin iyi olması, camların çift cam olması, evinizin ısıyı koruma kapasitesinin yüksek olması büyük ölçüde kömür kullanımını da tasarruflu hale getirecektir. Tasarruflu kömür sobası sayesinde, siz de ısınma konusunda ekonomik ısınma avantajını elde edeceksiniz.